frakt-betaling

Frakt og betaling

Hvordan ønsker du å levere produktene og ta betalt av kundene? WooCommerce byr her på en rekke alternativer.

Frakt og levering

Velg mellom ulike frakt og levering betingelser, for eksempel:

  • gratis levering
  • postoppkrav
  • hentes av kunden i butikken
  • et fast porto/distribusjongebyr per ordre
  • porto/distribusjonskostnaden beregnes basert på vekt eller størrelse

Flere fraktkalkulatorer er tilgjengelig. Deriblant Bing og DHL sin fraktkalkulator som automatisk regner ut frakten. De fleste distributører har idag utviklet egne fraktkalkulator som du gratis kan inkludere i nettbutikken din.

Inkludert i prisen er installasjon av valgfritt tillegg for beregning av frakt og levering, men ikke eventuell spesialtilpasning av integrasjonen hvis dette skulle være nødvendig for å kunne hente dataene fra nettbutikken.

For virtuelle produkter fjernes all frakt beregning, da disse leveres virtuelt (digitalt).

Betalingsalternativer (gateways)

WooCommerce og Web-Trade gjør det mulig å tilby kundene en lang rekke betalingsalternativer. I Web-Trade er følgende betalingsalternativer inkludert default:

Kontant ved levering
La kunden betale kontant, enten ved at kunden henter produktet selv i butikken/på lager eller ved at produktet sendes i postoppkrav.
PayPal
La kundene betale via PayPal. Krever at de har en Paypal konto (noe de gratis kan opprette ved å klikke på en link). Gjør det mulig for dem å betale med ulike kreditkort og via deres PayPal konto. Krever også at du har opprettet en PayPal konto og at du sender oss dine PayPal opplysninger, slik at vi kan sette nettbutikken opp mot denne PayPal kontoen.
Sjekk
Kunden betaler ved at de sender deg en bank sjekk (stadig mindre aktuelt).
Bankgiro/postgiro
La kunden betale via bankgiro/postgiro. De får oppgitt et bankgiro/postgiro nummer de kan sette pengene inn på ved å oppgi et referansenummer. Samme melding sendes dem som en epostmelding. Etter at kunden har betalt sendes varen.

Web-Trade er også klargjort for flere dusin andre betaling gateways for å betaling med kort via en tredjepart innløser.

Disse gatewayene er ikke inkludert i grunnpakken, men kan bestilles som en tilleggstjeneste. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon om kostnadene for å implementere disse betalinggateways i WooCommerce/Web-Trade.

Siden WooCommerce støtter flere dusin betalingsgateways er det i praksis opp til deg hvilken gateway (innløser) du ønsker å benytte hvis de gratis alternativene over ikke dekker dine behov. Prisen for å benytte deres tjeneste varierer imidlertid mye. Spesielt er forskjellen stor mellom de norske/skandinaviske og amerikanske løsningene.

Felles for dem alle er at selve betalingstransaksjonen ikke blir foretatt på ditt nettsted. Ordren blir overført i bakgrunnen til deres betalingsløsning og all kortinformasjon oppgis til dem før de blir sendt tilbake til din nettbutikk etter at transaksjonen er godkjent. På denne måten trenger du ikke tenke noe på sikring av betalingsdataene som utveksler.

OnNet sin oppgave begrenser seg til å implementere det nødvendige tillegget for å implementere nettbutikken mot den bestilte betalingsløsningen.

Du må selv ta kontakt med innløseren og inngå nødvendige avtaler/kontoer for å ta i bruk deres tjenester. Når dette er i orden må du sende oss tilkoblingsinformasjonen slik at vi kan sette opp «hand-shaket» mellom netttbutikken og deres betalingsløsning.

Implementeringen koster kr. 490/time. Normalt er løsningen satt opp i løpet av 1-2 timer, såfremt vi har fått oversendt korrekt tilkoblingsinformasjon og din konto er aktiv for testing hos innløseren (påkrevd for å kunne teste tilkoblingen).